Lake Titikaka - Reisverslag uit Puno, Peru van Ineke Grijpma - WaarBenJij.nu Lake Titikaka - Reisverslag uit Puno, Peru van Ineke Grijpma - WaarBenJij.nu

Lake Titikaka

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

13 September 2006 | Peru, Puno

8 september, ´s ochtends vroeg met fietstaxi´s van Puno vertrokken naar Lake Titikaka. Voordat we het water opgingen eerst eten, zoals suiker, rijst, pasta en olie, gekocht voor de familie waar we de nacht gaan slapen. Lake Titikaka is zo blauw en zo groot. Het is het hoogste meer ter wereld, 3600 meter boven sealevel.

Het eerste eiland waar we heen gingen was Taguilia, een erg mooi eiland en met veel historie. Zo kun je aan de kleding van de man en de vrouw zien of ze getrouwd of single zijn en ook kun je zien wie belangrijk is en wie niet. We hebben gelunched op dit eiland en een stuk gelopen. Vervolgens naar het eiland gevaren waar we de nacht doorbrengen, Antamani.

Bij de kade ontmoeten we de mensen waar we gaan slapen en eten. Linsey en ik sliepen bij Cilia een vrouw van mijn leeftijd schat ik met een onzettend lief zoontje van een jaar of drie. Haar man, als ze die heeft, hebben we niet gezien. Echt niet te geloven hoe zij leven, erg primitief, maar toch lijkt het niet vreselijk ofzo. Het toilet is bijv zo´n 100 meter buiten het huis. Wij hadden erg goede bedden en erg veel dekens, want ´s nachts is het erg koud daar.

Vervolgens gevoetbald met een andere gap groep, uiteraard gewonnen en daarna eten bij onze familie. Ze hebben voor ons een tafel, maar zij eten op de grond. Het eten was erg goed, soep en rijst met een saus waar groenten in zitten en cocathee. Het viel iedereen 100% mee.

´s Avonds kregen we de kleding van het eiland aan, erg leuk, en we gingen dansen met de bevolking van het eiland. Super leuk. Veel foto´s gemaakt van iedereen in de traditionele kleding. ´s Nachts heerlijk geslapen en ´s ochtends was er een heerlijk ontbijt, pannekoeken en cocathee. Zo goed!!
Vervolgens afscheid genomen van de familie en terug op de boot naar de Floating Islands.

De drijvende eilanden zijn fantastisch. Zo apart om daar rond te lopen en te horen hoe het eiland is opgebouwd in verschillende lagen en hoe vaak ze nieuw ´riet´ op het eiland moeten leggen. We zijn ook op een boot van ´riet´ geweest van het ene eiland naar het andere. Super leuk.

In de namiddag terug in Puno en daar een heerlijke duik in het zwembad genomen en vervolgens naar de sauna. Het was in ons hotel en gratis. Erg lekker. ´s Avonds was er een verassing voor mij en vier anderen. We zijn alle vijf in dezelfde week jarig en de anderen hadden een verjaardagstaart gekocht. Echt zo lief en leuk!! In het restaurant hebben we dan ook de taart opgegeten en veel alcohol gedronken, echt sommige coctails waren zo smerig. Daarna op stap, althans de meiden, de mannen waren al te ver heen en hadden een toilet nodig.

10 september naar Bolivia!!
Peru was geweldig, zoveel moois gezien en zoveel leuke dingen gedaan!! Dikke prima.

x Ineke

• 13 September 2006 - 18:13

Marijke:

Wat een mooie foto,s die klederdracht geweldig, kleurijk hoor, oom Sip denkt dat dit niet jouw kledij in nederland wordt, snap er niks van het staat je geweldig, leuk hoor die verhalen van je. tot schrijfs.

• 14 September 2006 - 07:11

Vera:

Je staat er inderdaad leuk bij in die klederdracht!! Staat je goed! Je maakt weer zoveel leuke dingen mee!En de foto's zijn super zeg! Je bent zo goed als op de helft of niet?
    En je bent ook bijna jarig...hebben ze daar nog leuke tradities??????? Ik ben benieuwd!!

Heel veel liefs Vera

• 14 September 2006 - 07:22

Fred:

Hoi Ineke,
    Het gaat geweldig daar met jou. Leuke verhalen. Dit had je nooit wilen missen. Nog gefeliciteerd met je verjaardag en kijk uit met die vlek op je borst.

• 14 September 2006 - 15:30

Miriam:

He Ineke,
    wat een geweldige verhalen.
    Super dat je dit allemaal mee maakt.
    De foto's zijn ook mooi erg indrukwekkend.
    Leuk dat ze aan je verjaardag hebben gedacht.
    OOk van mij en familie alvast van harte gefeliciteerd, en we kijken uit naar de volgende belevinissen.
    dikke kus

• 14 September 2006 - 19:21

Pake En Beppe:

Lieve Ineke,

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Dat vieren in zo'n ver land is toch wel iets bijzonders dunkt me. In ieder geval wensen wij je een fijne dag toe. Nog hartelijk dank voor de kaart en zoals je schreef en wij ook gehoord hebben heb je het best naar je zin en geniet je van alle mooie dingen.
    Ineke, de volgende 1,5 maand nog veel plezier en behouden thuiskomst.

Veel liefs en veel dikke tûten van Pake en Beppe.

• 14 September 2006 - 19:26

Mama:

Voorgaand bericht van Pake en Beppe heb ik er even op gezet, maar dat had je vast wel in de gaten.

Schitterende foto's op je site en de verhalen blijven boeien!! Ik sluit me aan bij enkele voorgangers: die klederdracht staat je geweldig, moet je blijven dragen hier.....
    Hé lieverd, alvast van harte met je verjaardag. We hebben vast nog wel even contact zaterdag. Jij hebt al een heerlijke taart gehad en wij kopen er ook één en gaan je verjaardag vieren met Harm en Eke in Uffelte.

Dikke kus,
    Papa en Mama

• 15 September 2006 - 16:56

Petra:

Feliz cumpleaños!!! Hele fijne verjaardag toegewenst, wordt vast één van de meest bijzondere ooit!

En super mooie foto's hoor :)
    kus, Petra

• 15 September 2006 - 20:25

Matty Wijbenga:

Ha die Ineke,Wat leuk om elke week iets te lezen hoe het met je gaat,van harte met je verjaardag en veel plezier Gr Matty Wijbenga