Ik ben 27 !!!! - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Ineke Grijpma - WaarBenJij.nu Ik ben 27 !!!! - Reisverslag uit Sucre, Bolivia van Ineke Grijpma - WaarBenJij.nu

Ik ben 27 !!!!

Door: Ineke

Blijf op de hoogte en volg Ineke

18 September 2006 | Bolivia, Sucre

Mijn verjaardag was echt helemaal geweldig!!

Maar eerst Sucre, the capital van Bolivia.
Woensdagnacht in een bus van La Paz naar Sucre. Sucre is het tegenovergestelde van La Paz, zo mooi, zo compact, mooie gebouwen en heerlijk weer. Ons hotel is tien meter van de Plaza de Armas, beter.
´s Ochtends eerst Nicky opgezocht. Ik heb met haar gereisd in Ecuador en zij was die ochtend ook in Sucre. Super leuk om haar weer te zien.

Ik heb niet met een moutainbike de meest gevaarlijke weg ter wereld, dicht bij La Paz, bereden en de reden is Nicky. Zij is gevallen!! Haar gezicht is kapot, haar bovenlichaam zit in het gips en veel kneuzingen etc. Ze zag er niet goed uit, maar gelukkig was het al veel beter, dan dat het was.

´s Middags in Sucre gelunched in Joyride, een eetcafe, dat van Nederlanders is!!! Yes, kroketten, bitterballen, bossche bol en appeltaart met slagroom!!! Zo lekker en ook nog Nederlandse muziek en Nederlandse boeken, wat wil je nog meer. Daarnaast was het een superplek om te relaxen, dus we waren daar erg veel. Verder die dag de stad bekeken en chocola gekocht bij Para It. Ze hebben echt heerlijke chocolade in Sucre.

Vrijdag 15 september, ik dacht op enig moment, dat ik niet 27 zou worden. Ik heb echt zo gevaarlijk gehykd. Zonder veiligheidsdingen etc. en we gingen 8 tot 10 meter verticaal naar beneden en later weer naar boven en echt goede plaatsen om je voeten in te zetten was er niet. Ik was net als de anderen doodsbang.
Maar.... het was geweldig!!
Eerst gemoutainbiked, ongeveer 2 uur en daarna een hyke van in totaal 1 uur en toen gelunched op een geweldige plek, met water tussen de rotsen. Uiteraard het water ingegaan en we schreeuwden het uit, zo koud!!

Om zes uur (0.00 uur Nederlandse tijd) begon mijn verjaardag met een verjaardagsshot in Joyride. Erg smerig. Daarna wodka/red bul en salsa les in het hotel van onze tourleider. Vervolgens terug naar Joyride en daar heerlijk gegeten. Als starter had ik bitterballen voor iedereen besteld en ze vonden het heerlijk. Tijdens het eten Marco Borstato ´Rood´ gehoord en Baileys gedonken, echt zo geweldig. Voelde me al helemaal jarig, terwijl ik dat eigenlijk nog niet was.
Vervolgens een andere Gap groep ontmoet en met hun naar een nieuwe club gegaan. Super leuk! En 0.00 uur... ik moest in het midden gaan staan en ze gingen aftellen 10 tot 1 en zingen en feliciteren, echt zo leuk en ik kreeg echt van iedereen cocktails, lekker!!

Een andere jongen van onze groep, echt een enorme sukkel, die absoluut niet sociaal is was tegelijk met mij jarig en werd ook 27, maar iedereen was hem vergeten, ik ook. Dus later hem ook maar even gefeliciteerd.

De volgende ochtend eerst mijn ouders gebeld en daarna was ik overgeleverd aan de anderen, want ze hadden allemaal verassingen voor me. Eerst een geweldige verjaardagslunch en daarna namen ze mee naar een manicure/ pedicure. Ik heb mijn nagels laten doen en de andere meiden ook. Super lief en leuk. Mijn nagels zijn nu erg mooi, maar kort! Ben ik niet gewend.

In het begin van de avond naar een Gap project gegaan met een aantal mensen. Een weeshuis voor jongens in de leeftijd van 0 tot 17 jaar. Erg interessant. De jongens waren vol energie en wilde met ons spelen en dollen en ze wilden steeds op de foto en daarna kijken hoe de foto was geworden. Zo grappig.

´s Avonds nog meer verassingen. Ik hoefde mijn eten en drinken niet te betalen en Mel had een super grote verjaardagstaart (mokka) voor ons gekocht. Echt heerlijk. Zo lief allemaal. Ik heb een geweldige verjaardag gehad.

Bedankt voor alle felicitatieberichtjes op mijn weblog en e-mail. Super leuk en lief!

Dikke tut!!

• 19 September 2006 - 07:09

Mascha:

Hoi Ineke, nog van harte gefeliciteerd met je 27ste verjaardag. Ik lees met veel plezier al je reisverslagen. Geniet er van, voor je het weet zit je weer hier! Liefs, Mascha

• 19 September 2006 - 08:23

TuinmanSleijfer Advocaten:

Ha die Ineke,
    Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, meid!!! Het is wel heel bijzonder om het zo te vieren. Geniet nog maar lekker van alles wat je overkomt.
    Groeten van ons allemaal.

• 19 September 2006 - 08:30

Andere Ineke:

Masha Pabien, hopi años mas!! zeiden we altijd op Bonaire als er iemand jarig was. In het Spaans zal dat wel iets van felicidades zijn of zo. Hoe dan ook, alsnog van harte gefeliciteerd!!!!!
    Hartstikke leuk om al je berichten te lezen Ien. Dat je de tijd van je leven hebt is wel duidelijk. Wil je nog wel terugkomen naar Nederland? Het is hier maar saai hoor in vergelijking met Zuid-Amerika. Geniet ervan, het is je gegund! Pas goed op jezelf!! xxx Ineke

• 19 September 2006 - 18:24

Margreet:

Hé meid, als ik jouw reisverslagen lees, word ik wel een beetje boel jaloers. En wat een mooi verjaardagsfeest!!!! Ik wens een goed nieuw levensjaar. Het is in ieder geval al goed van start gegaan. Have and hold the fun.
    Groetjes en xxx, Margreet